Moulin Rouge - De Musical

Cast

Wouter van der Horst Christian
Sanne Gresnigt Satine
Marcel Strijbosch De hertog
Rob Ritzen Toulouse
Rogier Hagendoorn De Argentijn
Maarten Kat Zidler
Luc Steegers Audrey - dokter - ensemble - understudy Christian
Jodi van Doornen Nini - ensemble - understudy Satine
Steffie Raemaekers Marie - danseres
Silke van Niel Danseres
Margoke Nijssen Danseres
Denise Huls Violet
Marjolein de Vries Simone
Jeaphianne van Rijn Productieleider - danseres
Sjors Leijen Ensemble, understudy de Argentijn e.a.
Michelle van der Heijden Ensemble

Dans

Sanne Kahmann
Sandra Bedaf
Nathalie Baten
Claudine Stam
Victoria Sotnyk
Pleuni Marks
Lobke van der Krabben
Eileen van Kessel
Mark Kwikkers
Patrick van de Kerkhof
Angelo Carty
Wouter van Niel
Keoma Altenstad
Stephan van Mierlo

Figuranten

Harry Roumen Bezoeker Moulin Rouge
Lucas Asselberg Bezoeker Moulin Rouge
Ton Backx Bezoeker Moulin Rouge
Jo van Ham Bezoeker Moulin Rouge
Erik Janssen Body guard Warner
Wouter van der Horst

Wouter van der Horst
Wouter studeerde in 2005 af aan de TU/e in de Technische Wiskunde. Aansluitend begon hij met zijn promotie bij Technische Innovatiewetenschappen. Daarnaast studeerde Wouter van 2006 t/m 2010 aan de part-time opleiding de MusicAllFactory aan het Factorium te Tilburg o.l.v. Edward Hoepelman (zang), Annerieke Groen (drama) en Agaath Verspeten (dans). Daarnaast volgt hij sinds 2007 zanglessen aan het Conservatorium Tilburg, richting muziektheater. Met het toneelstuk "zelfmoord van de meisjes" won hij de ED trofee 2008 en ontving hij een workshop van het Zuidelijk Toneel. Daarnaast volgde hij Masterclasses bij Paul Eenens, Sieta Keizer en Joost de Jong. Wouter speelde in vele toneelstukken en musicals: zo speelde hij o.a. bij MusicalOne en is hij vaste speler bij de MusicAllFoundation.
Wouter over Moulin Rouge, de musical:
"In een wereld waarin het steeds meer om vorm en buitenkant draait, is een voorstelling als Moulin Rouge een goede herinnering voor iedereen dat het gevoel van binnen toch altijd het belangrijkste is. Een voorstelling over echte liefde, echt verdriet en echte schoonheid."

Sanne Gesnigt

Sanne Gresnigt
Sanne studeerde aan de Fontys Dansacademie en de MusicAllFactory in Tilburg en volgde daarnaast een jaar lang het International Visa Student Program van de Dance New Amsterdam (N.Y.C.). In deze jaren volgde ze bovendien masterclasses van Paul Eenens en Edward Hoepelman. Al tijdens haar opleiding speelde ze in verschillende theaterstukken en vervulde ensemblerollen in vier musicals van Factorium (Tilburg).
Recent speelde ze onder meer een van de vier hoofdrollen in muziektheaterproductie "Becoming"(2011); Ms. Phagan in de musical "Parade"; en zowel tante Em als de heks van het Westen in "The Wiz". Daarnaast is ze sinds 2010 Ensemblelid bij de musicallfoundation.
Met haar dans- en musicalervaring is de opkomende musicalster Sanne een waardige vertolker van glansrol Satine.
Sanne Gresnigt over haar personage Satine:
"De Moulin Rouge is haar thuis. Daar stelt zij iets voor. Zij is Satine, de koningin van de nacht. Ze speelt haar verleidingsspel goed, als een echte actrice. Voor oprechte verlangens, dromen of emotie is geen plaats. Satine heeft alles onder controle. Tot Christian haar leven binnenstormt en hij haar veilige wereld op zijn kop zet. Durft Satine los te laten en zich te begeven in een nieuwe wereld waarin echte liefde een kans heeft? Laat je meeslepen in een verhaal vol humor, liefde, passie, jaloezie, verdriet en tragedie. Welkom in de Moulin Rouge!"

Op 16 juli jl. is Sanne Gresnigt in Namibiƫ om het leven gekomen. Een in memoriam is hier te lezen.