Moulin Rouge - De Musical

Artistieke leiding


Geert Niland Regisseur
Bruce Yanez Choreograaf
Ghislain Bellefroid Dirigent-arrangeur
Hans van Heiningen Vocal coach

Organisatie


Dylan Stek Voorzitter Doppio
Lonneke VermeulenVoorzitter Quadrivium
Lucas Asselberg Hoofd Studium Generale TU/e
Hetty de GrootSecretariaat Studium Generale TU/e
Nico van de KlundertProducent Stichting Scala Productiehuis

Productie


Nico van de Klundert Producent
Tiny Poppe Hoofd P.R.
Faitha Lhajoui Kleding, styling&couture
Sandra Kuppens Kap/grime
Lisanne Moreau Coördinator orkest
Victor Dolk Repetitor (pianist)
Ina Herps Decor ontwerp
Floor Vogels Decorbouw - realisatie
Merlijn Chardon Decorbouw - realisatie
Yolanda Everts Decorbouw - realisatie
Lex van Diepen Geluidsontwerp
Geurt Engelsman Geluidstechniek
Koen van Kollenburg Lichtplan en techniek
Richard Spierings Film en montage
Bob Rutten Cameraman voor live-montage
Wesley van der Lingen Ondersteuning techniek
Sjoerd van Bavel Ondersteuning techniek
Dylan Stek Sponsoring
Rob Ritzen Sponsoring
Steffie Raemaekers Sponsoring
Sandra Bedaf PR-acties
Merlijn Chardon Redactie website
Richard Both Website-technicus
Tycho van Meeuwen Website-technicus
Lisette van de Pavoordt Fotografie
Anna Houwen Vormgeving
David Ernst Vormgeving beeldmerk


Nico van de Klundert

Nico van de Klundert

Vanuit Scala Productiehuis treedt Nico van de Klundert op als producent. Nico is mede initiatiefnemer en oprichter van Stichting Scala Productiehuis met als eerste project de lustrummusical “West Side Story” in 2001. Daarvoor was hij lid en voorzitter van studententoneelvereniging Doppio en dansleraar bij studentendansvereniging Footloose. In de afgelopen tien jaar heeft Nico een tal van producties gerealiseerd. Enkele zijn de bewegingstheatervoorstelling “Incidents of a confused soul”, de film “School en andere ongemakken” en de musicals “Jekyll and Hyde” en “Princess – the new high school musical”. Naast zijn rol als producent is Nico ook werkzaam als docent, acteur en filmmaker.
Nico over 'Moulin Rouge, de musical':
"Mensen laten schitteren op het podium in een zeer uitdagende setting is wat mij als producent drijft. Ik wens de cast en crew alsmede de bezoekers aan onze ambitieuze voorstelling, een bijzonder rijke ervaring toe."

Geert Niland

Geert Niland

Geert Niland is sinds 1991 actief als theaterregisseur. Musicals, muziektheater, tekst toneel, kindertheater, met (semi-)professionals en/of amateurs. Daarnaast doceert hij aan o.a. het CKE en is inzetbaar als rollenspelacteur. Bovendien schrijft hij de laatste jaren vaak de scripts van de geregisseerde voorstellingen. Zo heeft Geert ook het script van Moulin Rouge geschreven. Geert regisseerde in de afgelopen jaren verschillende musicals, onder andere West Side Story, Jesus Christ Superstar en Little Shop of Horrors. Meer informatie kan worden gevonden op zijn homepage.

Bruce Yanez

Bruce Yanez

Bruce Yanez, eigenaar van Bruce Dance Factory, geboren te Brooklyn, New York, is op vijf jarige leeftijd naar Nederland gekomen. Vanaf zijn veertiende speelde en zong hij in een band. Na het toeren met de band wilde hij zijn kennis en vaardigheden graag overdragen aan anderen. Nu, 15 jaar later is zijn dansschool uitgegroeid tot een dynamisch bedrijf. Nog steeds staat hij vol enthousiasme dagelijks in de zaal. Tevens verzorgt hij spetterende workshops. Bruce is een veelgevraagde choreograaf voor zowel theaterproducties als commerciële dansproducties.Meer informatie kan worden gevonden op zijn Meer informatie kan worden gevonden op zijn homepage.

Ghislain Bellefroid

Ghislain Bellefroid

Sinds april 2009 is Ghislain Bellefroid dirigent bij Ensuite. Ghislain studeerde klarinet aan het Rotterdams Conservatorium bij Walter Boeykens en aan het Sweelinck Conservatorium bij Piet Honingh. Hier behaalde hij zijn diploma’s voor Docerend– en Uitvoerend Musicus. Tijdens zijn studie behaalde hij diverse prijzen in binnen– en buitenland. Zo won hij in 1991 het concours van de stichting "Jong Muziektalent Nederland". Naast klarinet is hij ook tweede fase afgestudeerd Hafa-directie bij Jan Cober en Gert Buitenhuis. In 2003 behaalde Ghislain zijn diploma eerste fase orkestdirectie bij Kerry Woodward met een uitvoering van o.a. de vierde symfonie van Bruckner. Hij volgde masterclasses bij Jorma Panula, Arie van Beek, Ed Spanjaard, Roberto Benzi en Jan Stulen en dirigeerde zodoende al eens het Nederlands Promenade Orkest tijdens een concert in Amsterdam. Ghislain is naast dirigent van Ensuite eveneens verbonden aan het orkest OBK Bennekom. Tevens dirigeert hij zijn eigen professionele ensemble “A Piacere”. Dit ensemble speelt op projectbasis en is samengesteld uit musici van de diverse Nederlandse beroepsorkesten waaronder het Radio Philharmonisch Orkest en Het Gelders Orkest. Binnen Moulin Rouge verzorgt Ghislain naast de directie, ook het arrangeren van de stukken naar symfonieorkest bezetting.

Hans van Heiningen

Hans van Heiningen

Hans van Heiningen studeerde aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam en vervolgde zijn studie in Utrecht bij Udo Reinemann. Hij volgde meestercursussen bij Elisabeth Schwarzkoph, Robert Holl en Vera Rosza. Als solist trad hij in het buitenland op bij diverse festivals. Opera ervaring deed hij op door deel uit te maken van de Operastudio. Hans van Heiningen vervulde gastrollen bij de Nederlandse Opera stichting, de Nationale reisopera [Opera Forum] het Rotterdams onafhankelijk toneel, het theater van het Oosten, Opera zuid e.a. In samenwerking met het Nederlands danstheater en het Nederlands ballet orkest trad hij op als solist bij de uitvoering van Ravel’s Lanfant et les Sortilege, uitgevoerd in de Parijse Opera Garnier.
Naast zijn podiumcarrière, ondersteunt Hans als zangdocent ook anderen bij het bereiken van hun gewenste niveau. Van volwassen tot kinderen, van amateurs tot profs. Pop, musical of klassieke zanglessen. Speerpunten, ademtechniek, resonantie, houding, tekstbehandeling. Als vocal coach begeleidt Hans dan ook de cast om het beste uit hun stembanden te krijgen.Meer informatie kan worden gevonden op zijn homepage.