ROMEO PLUS JULIA

Shakespeares populairste liefdesverhaal


Een energieke voorstelling over eerste liefde, kortzichtige ouders, onvoorwaardelijke overgave, innige vriendschap, lust, haat, trouw, verraad, dromen en bad luck.

Het mysterie van de onvoorwaardelijke liefde. Twee milieus botsen in het hartverscheurende verhaal over twee mensen die niet verliefd mogen worden. Twee talen strijden eveneens: de taal van het lichaam en de taal van het woord. Een dialoog lijkt onmogelijk.

Verona 2012, een onleefbare stad, waar de vete tussen de nouveau riche (de familie Montacchi) en de verarmde adel (de familie Capuletti) met geweld wordt uitgevochten. Romeo en Julia leven in deze wereld en weten niet beter. Ze kijken toe hoe onbegrip ontaardt in angst, en angst ontaardt in geweld.
Ze zien hoe mensen niet alleen elkaar maar ook zichzelf kapot maken. En waarom? De reden van de vete weet niemand meer. Toch gaat deze estafette van destructie in volle overtuiging al generaties lang door. Tot Romeo verliefd wordt op Julia. En Julia op Romeo. Met deze ontmoeting ontstaat een nieuwe orde: de vete tussen twee families verplaatst zich naar een strijd binnen één familie.

Het mondt uit in een persoonlijke strijd: ieder individu ontmoet zijn eigen schaduwkant en wordt geconfronteerd met zijn onmacht te overleven zonder schade aan te richten. Het wordt een strijd om identiteit en een zoektocht naar liefde, die volledig ontaardt en daarmee zijn eigen kern raakt. Romeo en Julia sterven in deze levensstrijd: in hun liefde vernietigen ze de moordende angst. Daarmee bereiken ze de poort van de eeuwige liefde.
De hunkering naar liefde wordt een obsessieve magnetische nachtkracht. In deze hunkering naar liefde ontstaat het besef van het verlies ervan en het besef van de vergankelijkheid van het leven.


Cast


Julia Capuletti Karlijn Vlug/Linde van der Heijden
Andrei Capuletti Patrick Snelders
Claudia Capuletti Myrte Rasing
Tybalt Capuletti Rene Warmoeskerken
Mardina Capuletti Linde van der Heijden/Karlijn Vlug
Angelica Sybil Meersschaert


Romeo Montacchi Jasper Hoeksema
Umberto Montacchi Suus Willemse
Maria Montacchi Mariëlle Elzenga
Alessandra Montacchi Joke van den Kerkhof
Mercutio Dylan Stek

Lorenzo Carst de Kock
Paris Cunobertini Kristijan Trninic

Zang Stefan Kessels


Figuranten


Anita IJntema, Jetro Dam, Martin Evers, Jessica Zuidgeest, Nathan van der Heijden, Michelle Baetens, Jolijn van Keulen, Aderieke de Jong, Damien Aussems, Loek Overes


Crew


Regie Loes Herremans
Zakelijke leiding Nico van de Klundert
Productieleiding Joke van den Kerkhof
Kleding Reini van Asselt
Licht Technobase
Lichtontwerp René van Hoek
Geluid Theo Tollenaar
Assistent geluid Maikel Wagemans
Muziekmontage Boris Smit
Videomontage Luma Design
Fotografie Evelien Oerlemans
Foto (design) poster Lisa van Casand
Vormgeving Evelien van Bremen
Website Tycho van Meeuwen


Met dank aan


Jessie L'Herminez, Paul L'Herminez, Toon Ory, Gegam Soghomonyan, Margreeth Mooijweer, Romy L'Herminez, Ingrid en Dick Ament, Ria van Schaik, Miranda van Schaik, Bart Cox (www.SegwaySensation.nl) Jan van den Enden (locatie foto's) en alle vrijwilligers die het festival mogelijk maken.