De schoolband van Sep is uit op succes en doet mee met de Orion Awards. Linda, de leadzangeres van de band wordt behoorlijk voor het blok gezet door het zangtalent van de onpopulaire Sarah. Sarah maakt zich enkel zorgen om haar kleine zusje en heeft totaal geen behoefte aan welke aandacht dan ook. Linda laat het er niet bij zitten en stookt haar vriendinnen op om Sarah te treiteren. Toevallig komt Linda erachter hoe dramatisch Sarah’s thuissituatie is. Alleen weet ze daar niet zo goed mee om te gaan.

 De film onderstreept het gevoel van onmacht rondom gezinsproblematiek. Op school, zo lijkt, is iedereen vooral met zichzelf bezig.

"De Band" is geproduceerd door Scala Productiehuis i.s.m. het Stedelijk College Eindhoven. In het voorjaar van 2012 werd de film met leerlingen en professionals als cast en crew opgenomen. Op woensdag 16 mei 2012 is ‘De Band’ in première gegaan.

De 52-minuten durende film werd voor de eerste keer in aanwezigheid van de regionale pers in de aula van het Stedelijk College Eindhoven onder groot enthousiasme ontvangen. ‘Een film die je van a tot z ademloos volgt.’ ‘Na afloop kon ik alleen maar stil blijven zitten.’ Enkele reacties van het publiek op de film die volgens velen een diepe indruk achter liet. Melvin Bruhn van de Nederlandse publieke omroep liet ons weten: “er zit veel positieve energie in deze film en de motivatie om een goed verhaal te vertellen. Dit ontbreekt bij veel lowbudget producties”. Cast

Astrid Groenen, Manon Bastiaans, Maurice Relou, Celina de Bruin, Jasmijn van de Klundert, Cathinca Verlaek, Jolijn Wolbert, Rik Brouwer, Teun Dielesen, Muriël Narings, Ilona van Gestel, Kiki Peeters, Salina Nijkamp, Fleur Dielesen, Floor Beenen, Jill Huizinga, Marit v Ruremonde, Anne van Leeuwen, Jane Gau, Sarah Joosten, André Piketh, Ton Bosch, Josan van den Broek, Dorus Neutkens, Jan Kavelaars. Special appearance: Steye van Dam met Dino.

Crew

Regie - Nico van de Klundert en Marc Sanders

Tekst - Anne Voorn-Kok

Muzikale leiding - Ton Bosch

Camera / D.O.P. - Richard Spierings

Muziek / Sounddesign - TwelveBitBite


Producent – Nico van de Klundert

Opname leiding - Anton Felipa en Samantha Nisha Lachman

Script en continuïteitsbewaking - Jikke de Haan

Geluid - Joris Geurts, Wesley van der Lingen en Bob Rutten

Licht - Lukas de Kort en Joris Geurts

Set dresser - Lotte Loos

Ondersteuning spel - Josan van den Broek

Eigenaar en begeleiding Dino - Lineke Willems

Data handler - Yvo Jolie

Assistent camera - Anouk van der Palen

Runner - Vincent Haazen

Making of - Yvo Jolie

Set Ondersteuning - Wesley van der Lingen, Bob Rutten, Jet Gloudemans en Bart van der Mierden

Catering – Sportcafe Den Tempel


Montage – Marc Sanders, Nico van de Klundert, Irene van Herten en Lucas Jenniskens

Communicatie – Antoinette Maas

Vormgeving - Evelien van Breemen 

In de periode 2012 tot 2023 was de film te zien het kanaal EU1 te ontvangen via (voorheen UPC) en ZIGGO of online via www.eu1.tv

Inmiddels is ook de film ook via YouTube te bekijken.