EEN ENERGIEK VISUEEL BUITENSPEKTAKEL

ROMEO + JULIA                         

Werd voorafgegaan door het

TI AMORE FESTIVAL
Een energieke voorstelling over eerste liefde, kortzichtige ouders, onvoorwaardelijke overgave, innige vriendschap, lust, haat, trouw, verraad, dromen en bad luck.


ROMEO + JULIA is een productie van Scala Productiehuis en Doppio met steun van Studium Generale TU/e, gemeente Eindhoven en Eindhoven Studentenstad

CAST


Julia Capuletti

Karlijn Vlug/Linde van der Heijden

Andrei Capuletti

Patrick Snelders

Claudia Capuletti

Myrte Rasing

Tybalt Capuletti

Rene Warmoeskerken

Mardina Capuletti

Linde van der Heijden/Karlijn Vlug

Angelica

Sybil MeersschaertRomeo Montacchi

Jasper Hoeksema

Umberto Montacchi

Suus Willemse

Maria Montacchi

Mariëlle Elzenga

Alessandra Montacchi

Joke van den Kerkhof

Mercutio

Dylan Stek


Lorenzo

Carst de Kock

Paris Cunobertini

Kristijan Trninic


Zang

Stefan KesselsSHAKESPEARES POPULAIRSTE LIEFDESVERHAAL


Een energieke voorstelling over eerste liefde, kortzichtige ouders, onvoorwaardelijke overgave, innige vriendschap, lust, haat, trouw, verraad, dromen en bad luck.


Het mysterie van de onvoorwaardelijke liefde. Twee milieus botsen in het hartverscheurende verhaal over twee mensen die niet verliefd mogen worden. Twee talen strijden eveneens: de taal van het lichaam en de taal van het woord. Een dialoog lijkt onmogelijk.

Verona 2012, een onleefbare stad, waar de vete tussen de nouveau riche (de familie Montacchi) en de verarmde adel (de familie Capuletti) met geweld wordt uitgevochten. Romeo en Julia leven in deze wereld en weten niet beter. Ze kijken toe hoe onbegrip ontaardt in angst, en angst ontaardt in geweld.

Ze zien hoe mensen niet alleen elkaar maar ook zichzelf kapot maken. En waarom? De reden van de vete weet niemand meer. Toch gaat deze estafette van destructie in volle overtuiging al generaties lang door. Tot Romeo verliefd wordt op Julia. En Julia op Romeo. Met deze ontmoeting ontstaat een nieuwe orde: de vete tussen twee families verplaatst zich naar een strijd binnen één familie.

Het mondt uit in een persoonlijke strijd: ieder individu ontmoet zijn eigen schaduwkant en wordt geconfronteerd met zijn onmacht te overleven zonder schade aan te richten. Het wordt een strijd om identiteit en een zoektocht naar liefde, die volledig ontaardt en daarmee zijn eigen kern raakt. Romeo en Julia sterven in deze levensstrijd: in hun liefde vernietigen ze de moordende angst. Daarmee bereiken ze de poort van de eeuwige liefde.

De hunkering naar liefde wordt een obsessieve magnetische nachtkracht. In deze hunkering naar liefde ontstaat het besef van het verlies ervan en het besef van de vergankelijkheid van het leven. 

FIGURANTEN


Anita IJntema, Jetro Dam, Martin Evers, Jessica Zuidgeest, Nathan van der Heijden, Michelle Baetens, Jolijn van Keulen, Aderieke de Jong, Damien Aussems, Loek OveresCREW


Regie                                      Loes Herremans

Zakelijke leiding                      Nico van de Klundert

Productieleiding                       Joke van den Kerkhof

Kleding                                   Reini van Asselt

Licht                                       Technobae

Lichtontwerp                           René van Hoek

Geluid                                    Theo Tollenaar

Assistent geluid                       Maikel Wagemans

Muziekmontage                       Boris Smit

Videomontage                         Luma Design

Fotografie                               Evelien Oerlemans

Foto (design) poster                Lisa van Casand

Vormgeving                            Evelien van Bremen

Website                                  Tycho van MeeuwenMET DANK AAN


Jessie L'Herminez, Paul L'Herminez, Toon Ory, Gegam Soghomonyan, Margreeth Mooijweer, Romy L'Herminez, Ingrid en Dick Ament, Ria van Schaik, Miranda van Schaik, Bart Cox (www.SegwaySensation.nl) Jan van den Enden (locatie foto's) en alle vrijwilligers die het festival mogelijk maken.