Over ons

Film, media, theater

Het is overal om ons heen en iedereen maakt er voortdurend gebruik van, maar slechts weinigen weten wat er allemaal achter zit. Scala Productiehuis laat jongeren kennis maken met uiteenlopende aspecten van audiovisuele en culturele producties. Zelf een speelfilm maken, een televisiekanaal van, voor en over de eigen school of een theaterproductie. Waarbij leerlingen de kans krijgen bij de gehele productie betrokken te zijn en zelf voor of achter de camera te staan. Altijd onder begeleiding van ervaren professionals uit het werkveld. Een wisselwerking tussen meester en leerling voor het beste eindresultaat.

Film en media zijn niet meer weg te denken uit het leven van jongeren. Met name in het onderwijs is het een krachtig middel om jongeren verslag te laten leggen van persoonlijke ervaringen, hun blik op de wereld of een onderzoeksproces. Door de ervaring die Scala Productiehuis aanbiedt, worden ze zich niet alleen meer bewust van de kracht van  hun verhaal, maar ook van de media op hun leven.

Stichting Scala Productiehuis is gedreven in culturele en educatieve projecten en heeft een brede ervaring op het gebied van musicals, speelfilms en media. Met deze producties willen we de creativiteit en betrokkenheid van jongeren bij de multimediale wereld om hen heen stimuleren. Via onderwijsinstellingen bieden we zowel vaste begeleiding als korte workshops waarin alle aspecten van het proces aan bod komen, van beeldtaal en scenario tot acteren en presenteren. Maar ook ondersteuning op maat, gericht op specifieke aspecten van film en televisie zoals camerawerk en special effects. Via deze website informeren we je graag over actuele en gerealiseerde producties, zoals de film De Band en het Stedelijk College TV.

 

Historie

Scala Productiehuis is een stichting die in 2000 is opgericht door een paar cultureel enthousiaste (oud-)studenten. De stichting, die oorspronkelijk Stichting Culturele Studentenactiviteiten Eindhoven (SCSE) heette, is geboren vanuit de diverse Eindhovense culturele studentenverenigingen die in Studentencultuurcentrum Scala (aan de Kanaalstraat in Eindhoven) gehuisvest zijn. Daarbij hebben we een bijzondere band met de Technische Universiteit Eindhoven, waarvoor we in 2001 onze eerste productie maakten: de musical West Side Story. Sindsdien hebben we diverse kleine en grote film- en theaterproducties gerealiseerd.

 

Het team

 

Bestuur

 

Samenwerkingsverbanden

Scala Productiehuis werkt bij de realisatie van haar producties regelmatig samen met andere organisaties. Samen kun je meer dan alleen. Op deze manier komen dan ook de mooiste dingen tot stand. Een aantal van onze partners zijn:

 

Privacy

Scala Productiehuis gaat zorgvuldig om met uw privacy. Lees hier ons privacy protocol.