Stedelijk College TV

Stedelijk College TV is het TV kanaal gemaakt door leerlingen van het Stedelijk College Eindhoven i.s.m. Scala Productiehuis.

  Voor scTV zijn verschillende formats ontwikkeld.

In onze rubriek "Wat vind jij?" vragen we geregeld leerlingen en medewerkers van onze school naar hun mening. Onlangs hebben we gevraagd 

Tijdens de scTV Podcast interviewen we interessante medewerkers van het Stedelijk College Eindhoven. We zijn te luisteren op Youtube en Spotify! Luister jij mee?

De gasten die we al in de podcast hebben gehad waren

Onze Nieuwbouw is een serie op het youtube kanaal van het Stedelijk College Eindhoven, waarin presentators van scTV gaan kijken bij het nieuwe gebouw van het Stedelijk College. Wat gebeurt er allemaal tijdens de verbouwing? Wat komt er allemaal in het nieuwe gebouw?

Kijk hier naar de serie!

De scTV kookshow is een show waarbij bekende chefkoks naar het Stedelijk College Eindhoven op de Oude Bossche Baan komen. In deze show waar ook publiek welkom is vertelt de chefkok lekkere recepten die je ook thuis kunt maken. 

Welk gerecht zou jij het lekkerste vinden? vind het nu uit bij de kookshow!

In het format scTV aan tafel gaan we in gesprek met interessante gasten. Als onderdeel van het programma word een column voorgedragen, wordt een sketch getoond als "ingekomen stuk" en is er een muzikaal optreden.

Benieuwd? Klik dan hier voor de playlist!

De scTV Quiz is een show waarin 2 teams met gasten van bijvoorbeeld de basisschool, leerlingen van het stedelijk college of mensen die de open dag bezoeken tegen elkaar strijden en doormiddel van de vragen zoveel mogelijk punten proberen te halen. Deze flitsende quiz is niet alleen leuk om te kijken maar ook heel leerzaam voor leerlingen die graag meer willen weten over het stedelijk college en die de vaste begrippen alvast willen leren!

Buiten al het gequiz, gekook en gevraag is er ook tijd voor een beetje toneel en drama. Hiervoor hebben wij de show Het Dramalokaal. In deze korte serie laten we kleine stukjes zien van leerlingen die korte scenes spelen van verschillende stukken. Maar dat is niet het enige... ze worden namelijk ook nog geïnterviewd en vertellen hierin over hun rol en wat ze er zelf van vinden.

In de show "Op bezoek bij" gaan presentators van scTV op bezoek bij een oud student die vertellen hoe ze bij hun baan zijn gekomen na het Stedelijk College. Zo is de ene oud student piloot bij Transavia en de ander directeur bij Toverland! 

Ben jij benieuwd naar de verhalen van deze oud studenten? kijk dan nu naar deze show!