Jekyll & Hyde brengt Broadwaygevoel naar Eindhoven


Dat Joop van den Ende mooie musicalproducties neer kan zetten wist ik wel. Wat ik nog niet wist is dat Scala Productiehuis dat ook kan!’. Zo verwoordde één van de toeschouwers het gevoel waarmee het publiek na afloop van de voorstelling Jekyll & Hyde de zaal uitkwam. Even was iedereen vergeten dat ze in een tot theater omgebouwde hal in Eindhoven zaten. De locatie, de sfeer, het decor, de kostuums maar vooral het enthousiasme en talent van de spelers liet de toeschouwers achter met het echte Broadway gevoel.

Eind mei 2006 bracht Scala Productiehuis ter ere van het 50-jarig bestaan van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) de Nederlandse versie van de broadway musical Jekyll & Hyde op de planken. De lat lag ook nu weer hoog. Scala Productiehuis stelt zichzelf sinds het jaar 2000 tot doel om met studenten hoogwaardige theaterproducties te maken. Voor de artistieke begeleiding van Jekyll & Hyde waren dan ook opnieuw professionals uit de musicalwereld aangetrokken. De spelers, waaronder een aantal zeer getalenteerde studenten van de TU/e, werden geselecteerd via pittige auditierondes. 

Strijd tussen goed en kwaad

Het belangrijkste doel werd door al deze inspanningen ruimschoots behaald: het publiek zeven voorstellingen lang meeslepen met Jekyll & Hyde, het klassieke verhaal over de innerlijke strijd tussen goed en kwaad!


      Verhaal


Met de musical Jekyll & Hyde blaast tekstschrijver Leslie Bricusse nieuw leven in het klassieke verhaal van Robert Louis Stevenson over de onweerstaanbare innerlijke strijd tussen goed en kwaad. 

Dr. Henry Jekyll is een briljante dokter wiens levensdoel het scheiden van deze twee gezichten van de mens is. Overtuigd als hij is dat hierin de genezing van zijn vaders psychische stoornis ligt, experimenteert Dr. Jekyll met de menselijke persoonlijkheid. Hij gebruikt zichzelf als onderzoeksobject en creëert Edward Hyde, zijn onheilspellende alter ego. Deze duistere Hyde verspreidt moord en chaos in de straten van Londen. Gevangen in dit meeslepende drama zijn Emma Carew (Dr. Jekylls verloofde), Sir Danvers Carew (haar vader), John Utterson, en de ongelukkige Lucy Harris. 

Jekyll & Hyde is bloedstollend theater, met een macabere combinatie van plezier en angst die te vergelijken is met klassiekers als ‘Sweeney Todd’ en ‘The Phantom Of The Opera’.