MEMORIES STICK

Voor de student Daan loopt het leven op rolletjes. Hij geniet van zijn prille liefde voor Jasmijn en werkt mee aan een interessant hersenexperiment. Als het experiment voorbij is lijkt ineens alles anders en begint de zoektocht ….

Januari 2012 is gestart met de realisatie van deze TU/e KORT filmproductie. Studenten hebben, onder leiding van ervaren filmmakers, het verhaal ontwikkeld en een rol vervuld als acteur/crewlid. De film ging in premiere tijdens het Ti Amore Festival op 15 juni 2012 in de Zwarte Doos, terrein TU/e.

"MEMORIES STICK" inzending VERS Awards en het Go Short Festival is nu ook online te zien!

Met veel plezier kijken wij terug op de eerste editie van de TU/e KORT. De deelnemers waren heel positief over het resultaat en hebben er veel van geleerd! Bij voldoende belangstelling en draagvlak willen we een nieuwe editie TU/e KORT organiseren. Heb jij als TU/e student of TU/e medewerker animo om mee te doen? Laat het ons weten!! Stuur een mail naar info@scalaproductiehuis.nl.

Het proces van filmproductie van TU/e kort, die tot stand komt met steun van Studium Generale TU/e en het Universiteitsfonds, bestaat uit 4 tot 6 bijeenkomsten in februari en maart. De bijeenkomsten vinden plaats in De Bunker, op de woensdagavond van 19.30 -21.30u. Vervolgens wordt de uiteindelijke film opgenomen tijdens een productieweek van 6 t/m 11 april 2012.

Tijdens de bijeenkomsten besteden we specifiek aandacht aan scenarioschrijven (verhaalstructuur en beeldtaal) maar ook aan special FX en acteren voor de camera. Een scenarioschrijver zal het eindscenario verder uitwerken. In de pre-productie fase toetsen we samen het scenario op haalbaarheid en regelen we de locaties waar we gaan draaien. Ook maken we artistieke keuzes met betrekking tot de vormgeving, die we verwerken bij de productie.

Dan is het tijd voor de productiefase: in een periode van 5 tot 7 dagen maken we de beeldopnames met professionele apparatuur. Alle deelnemers krijgen een rol als acteur en als crewlid toebedeeld. Zo brengen we niet alleen de film tot stand maar krijgt iedereen de kans om alle facetten van filmmaken te leren kennen. De regie van het geheel ligt in handen van een ervaren filmmaker. Tot slot wordt de film kundig gemonteerd en afgewerkt, zodat hij klaar is voor vertoning aan het grote publiek tijdens het 'Ti Amore' festival op 15 en 16 juni wordt de film in het filmhuis van de TU/e (De Zwarte Doos) getoond.

Dit project kwam tot stand met steun van: