SCHOOL EN ANDERE ONGEMAKKEN…

EEN DEEL VAN SCHOOL EN ANDERE ONGEMAKKEN WERD IN HET PROGRAMMA S-TV BROADCAST YOUR SCHOOL IN DE MAAND NOVEMBER 2011 UITGEZONDEN. Deze uitzending van Omroep Brabant en de complete film "SCHOOL en andere ongemakken..." is via www.omroepbrabant.nl online te bekijken.

School en andere ongemakken’ is in 2007 gerealiseerd op het Stedelijk College Eindhoven. In september 2008 is deze film uitgebracht door Scala Productiehuis ter promotie van haar educatieve en culturele projecten (zie trailer op ons youtube-kanaal) 

Leerlingen van het Stedelijk College fungeerden als acteurs en filmcrew, waarbij alle disciplines van het maken van een film aan bod kwamen. In de speelfilm zijn de beslommeringen van een aantal scholieren te zien die met zichzelf of anderen in de knoop zitten. Met thema's als pesten, geaardheid, MSN-misbruik en zelfdoding, sluit de film van bijna 1 uur aan bij actuele items onder jongeren. For some students, school is only the least of their problems....

In 2008 en 2009 is de Scala Productiehuis film "School en andere ongemakken..." vertoond in de bioscoop Broet. Bioscoop Broet is gevestigd in gebouw SBX van het voormalige Philips-terrein Strijp-S in Eindhoven. Het onderkomen van Broet herbergt onder meer een bioscoop waar op donderdag, vrijdag en zaterdag nagenoeg uitsluitend films uit het onafhankelijke / alternatieve circuit vertoond worden.