Filmscala

FilmScala is een filmcursus die jongeren kennis laat maken met alle facetten van het maken van een film, vanaf een scenario via het productieproces tot het eindresultaat: een eigen film. Het biedt een unieke kijk in het productieproces van film, hoe je een verhaal vertelt en hoe de kijker te verrassen en te misleiden is. Een creatieve en leerzame optie binnen de culturele en maatschappelijke activiteiten van een (middelbare) opleiding.

De volledige cursus bestaat uit vijf workshops verdeeld over vijf bijeenkomsten van elk twee uur, onder leiding van professionele begeleiding. In een groep van maximaal 15 leerlingen of studenten, leren de deelnemers alle aspecten van het filmmaken kennen en krijgen ze elk een rol in het productieproces van hun eigen korte film. In de filmcursus komen de volgende workshops, waarvoor specifieke leerdoelen zijn geformuleerd, aan bod:

Gedurende de filmcursus krijgen de jongeren opdrachten mee om verder uit te werken voor de volgende bijeenkomst. De filmcursus, tot en met de productiedag, kan binnen een periode van één of meerdere weken doorlopen worden. Daarna worden de opnames van de productiedag door de begeleiders tot een korte film gemonteerd en volgt de echte première van de film tijdens een afsluitende bijeenkomst.