Jouw school TV

Samen op zoek naar belangrijk nieuws, de één achter de camera, de ander ervoor en iemand die alles regisseert. Dat is ‘Jouw school TV’. Leerlingen of studenten leren hierbij zelf televisie maken.Zo maken leerlingen van het Stedelijk College Eindhoven een nieuwsitem over hun eigen school en alles daar omheen. Zo gingen ze langs bij een voorlichting over loverboys, volgden ze een deelnemer aan het Jeugddebat Tweede Kamer en waren ze bij het Eindexamen Gala. Maar ook hielden ze een interview met hun medeleerling Marit over haar strijd tegen kanker. Alles te zien op het eigen YouTube-kanaal Stedelijk College TV.

Van persoonlijk tot nationaal nieuws, met ‘Jouw school TV’ maken scholieren laagdrempelig kennis met nieuws, met het journalistieke vak en op een andere manier met elkaar. Ze interviewen, monteren, werken samen en leren met een nieuwe blik naar hun omgeving en de media te kijken. Dit is het schooljournaal 2.0. Niet alleen bereikt de school hiermee een ander contact met hun leerlingen, ook de scholieren krijgen zo meer aandacht voor elkaar.

*Hier-kan-uw-naam-staan-TV*

Voor iedere school of universiteit is er een vorm te vinden voor een eigen televisiekanaal. Zo startten the International School Eindhoven en Jan van Brabant College in Helmond in 2015 ook hun eigen school-tv. Het concept en de begeleiding ligt bij Scala Productiehuis en kunnen we aanpassen aan de aanwezige wensen en mogelijkheden. Enthousiaste docenten en medewerkers zijn hierbij onmisbaar, ook zij krijgen een rol in het leerproces. Iedereen met interesse is van harte welkom contact op te nemen voor meer informatie of een try-out. Neem dan contact op met info@scalaproductiehuis.nl. Voor een leerzame en creatieve aftrap van een toekomstig project verwijzen wij u ook naar onze filmworkshop FilmScala.